Fake carbonara

Hey! What’s up guys? Is still cold in here, january is almost over and february is already knocking at the door. I love this season, the cold weather and everything…I’m the only one who loves cold weather? Wearing cozy clothes, stay home and have a cup of tea watching netflix…there’s something really romantic about this.

I’m spending some more time at home lately, so I’m cooking a lot. I’m trying some more vegetarian recipes, and this one was delicious. It’s fake, just because from the original carbonara recipe, I’ve kept only eggs, parmesan and pasta.

My bf really liked it, and I’ve loved it!

carb2

Ingredients for 2 serves:

  • Spaghetti (or linguine) 180 g
  • 1 large organic zucchini
  • 2 eggs
  • Grated parmesan
  • Milk
  • Turmeric 1 teaspoon
  • Black pepper

IMG_0957

Cut the zucchini in little slices. Heat a large pan and add some olive oil, fry the zucchini until they are golden and soften.

Bring to a boil some salted water, and cook your pasta ( don’t put your pasta in the cold water. Don’t do that 😀 ). Meanwhile put the eggs in to a bowl, add some salt, pepper, the grated parmesan, milk and the turmeric and mix together with a fork.

When the spaghetti are ready, drain it reserving some cooking water. In a large bowl, put the spaghetti, add the creamy egg sauce and the zucchini, and mix well. If you need it, add some cooking water.

Serve with parmesan and black pepper on top.

The flavour is a bit spicy and creamy, you will love it.

Italian text:

Ciao! Come va ragazzi? Fa ancora parecchio freddo qui, Gennaio è già quasi finito e febbraio sta già bussando alla porta. Adoro questa stagione, il tempo freddo e tutto il resto…sono l’unica che adora questo clima? Indossare abiti comodi e caldi, bere una tazza di te guardando netflix…ha un che di romantico. Si, sono drogata di serie tv, lo ammetto.

Ultimamente sto passando più tempo a casa, quindi sto cucinando tantissimo. Mi capita di provare molte più ricette vegetariane e questa è buonissima! E’ una falsa carbonara, perchè della ricetta originale mantiene solamente la presenza delle uova e il parmigiano.

Il mio fidanzato l’ha molto apprezzata, pur essendo un grande fan della versione originale, ed io l’ho adorata!

Ingredienti per 2 porzioni:

  • 180g di spaghetti o linguine
  • 1 grossa zucchina chiara
  • 2 uova
  • parmigiano grattugiato
  • latte
  • sale e pepe
  • 1 cucchiaino di curcuma

Tagliare la zucchina a striscioline e farla rosolare in padella fino a che non diventa morbida e dorata.

Portare ad ebollizione dell’acqua salata e cuocere la pasta. Nel frattempo in una ciotola sbattere le uova con il latte, il parmigiano, sale e pepe e la curcuma.

Quando gli spaghetti saranno al dente, scolarli tenendo un po’ di acqua di cottura da parte, unirli al composto di uova ed alle zucchine e girare bene. Se necessario unire l’acqua di cottura per rendere cremoso il tutto. Servire con parmigiano e una spolverata di pepe nero.

Ha una texture davvero cremosa ed una nota speziata, buonissima!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s